jump to navigation

Utbildning

De utbildningar jag har sker nästan alltid på företag.

Ofta pratar jag för hela avdelningen eller företaget vid ett tillfälle först. Sedan fortsätter jag med mindre grupper, högst 20 personer, för att alla ska kunna koma till tals, och för att det ska bli lättare att ta till sig det jag arbetar med.

Hur många tillfällen vi ses i de små grupperna? Det beror på vad jag utbildar i, och vad företaget har för syfte med utbildningen. Jag har varit med om ett stort möte och sedan att träffa varje grupp vid ytterligare ett tillfälle, och jag har varit med om att träffa de små grupperna ett upp till tio gånger utspritt över en fyra, fem år. Det vanliga är att träffa grupperna en tre, fyra gånger.

Mina utbildningar är självklart väldigt flexibla. Det är alltid kunden som styr upplägg, innehåll och struktur. Vi kommer fram till detta gemensamt efter att ha pratat igenom behoven tillsammans. Ibland får jag till och med göra lite intervjuer och undersökningar bland personal och kunder innan vi spikar utbildningens upplägg.

Vad jag utbildar inom? Jag har ju inte en fast kurs som jag alltid kör samma, samma oavsett kundens situation. Två teman återkommer dock, om än med många variationer.

– Värden, värderingar och värdegrund. Allt i från att ta fram dessa värden, till att implementera dem i vardagen.

– Personlig utveckling. Här ryms  bland annat motivation, ansvar, initiativ, att må bra, kommunikation, att sätta gränser, mental träning.

Jag har haft förmånen och förtroendet att få utbilda inom stora koncerner och på mindre företag. Jag tror att det gett mig stor bredd och mycket erfarenhet. Några av mina uppdragsgivare har genom åren varit Microsoft, Nokia, SEB, Polisen, SÄPO, Manpower, Harrys Pub & Restaurang, GöteborgsOperan, Göteborgs symfoniorkester, kommuner, landsting och skolor. För att nämna några.

Andra om mina utbildningar

Först vill jag än en gång tacka dig för en jättebra dag!! Dagen gav nya insikter på många viktiga frågor som vi alla ställer oss. Det gav också inspiration till att vilja och våga att fördjupa våra relationer. Från övriga deltagare har jag fått mycket positiv respons!! Det var länge sedan en utbildning gav så mycket och kändes så viktig.
Lena Geiser, Nilson Group

Det var det bästa jag någon gång har varit med om i banken.
Tomas Enhager är ju en fantastisk kille. Jätteduktig, han fick en verkligen att tänka om. Jag skall aldrig glömma honom och jag hoppas att jag får träffa honom igen. Ja, han fick en att känna att man var värdefull, att man kan vara annorlunda och att bli respekterad för den man är. Hälsa till honom och tacka för en bra kurs.
Erik Sturesson

Jag vill bara än en gång tacka för kursen du hade för Hannells Industrier.
Att en bädd av glödande kol kunde ”gräva” fram så mycket ur en som man inte visste att man hade, inte bara kolbädden förresten, hela kursen i övrigt också.
Resultatet av allt detta är att jag har en annan syn på mig själv numera.
Min syn på livet och min roll i det stora hela har gjort mig mera ödmjuk.
Min attityd till jobbet, chefer och kolleger och det arbete jag utför, har ändrats till det bättre och det kan jag säga om dem också.
Atmosfären har blivit lite hjärtligare.
Hoppas att det håller i sig, annars ringer jag Enhager-akuten.
Tack så mycket.
Örjan Danielsson, Hannells Industrier

Från hela mitt hjärta! En fantastisk kurs!
Jag tror aldrig att jag träffat en man som bjuder så otroligt mycket på sig själv som Tomas Enhager gjorde – mycket ovanligt av en manlig kursledare!
Boel Andersson, SEB

Tomas Enhager stod på estraden i två dagar och formulerade sin modell för Jag AB. Han gjorde det med ett fascinerande, tankeväckande och mångfacetterat uttryck. Många tankar, funderingar och insikter väcktes under de två dagarna. Allt från etik, moral, ditt eget kapital och hur du i vardagen och i förlängningen kan förvalta ditt Jag AB för att bli en bättre medmänniska. Mycket följde med ”hem i farstun och på jobbet”. En kurs alla borde gå.
Calle Ericsson

Tomas Enhager var jättebra och entusiasmerande. Mittemellan standup komedi och präst. Vi fick oss många härliga skratt men också tårar och eftertanke. Jag är mycket tacksam för att fått deltaga i en kurs som ger mig en push i det svåra arbetet att växa som människa. Jag jobbar enbart med kunder och behöver en hel del input för att orka.
Cecilia Larsson – SEB


Annonser
%d bloggare gillar detta: